'Hij wil doorbreken bij Manchester City en daar kunnen wij hem bij helpen'

'Hij wil doorbreken bij Manchester City en daar kunnen wij hem bij helpen'

03-12-2016 10:46

Ook al wordt Oleksandr de 'Messi van Oekraïne' genoemd, de PSV'er blijft zichzelf. Volgens Phillip Cocu raakt de huurling van Manchester City niet snel in de war.

"Andersom gaat hij zich ook niet raar gedragen als hij goed heeft gespeeld", zegt Cocu tegen het Eindhovens Dagblad. "Hij staat midden in de groep en communiceert met iedereen. Het is een speler die een droom heeft om in de toekomst bij Manchester City door te breken en daar wil slagen. Daar kunnen wij hem bij helpen en ondertussen hopen we natuurlijk dat hij hier mooie dingen kan laten zien."

Mogelijk huurt PSV Zinchenko ook volgend seizoen van City. Volgens Cocu is dat niet onlogisch. Later volgt een evaluatie. "We hebben veel moeite gedaan om hem hier te krijgen, ook toen we wisten dat het onhaalbaar was om hem te kopen. We weten wat hij kan en op trainingen zie je dat hij kwaliteiten heeft. Daarbij blijft het wel een jonge speler en een ontwikkeling kan met een golfbeweging gaan. Al hoop ik natuurlijk dat het niveau van vorige week heel lang kan vasthouden."