Succes na PSV-vertrek: Om een of andere reden valt het de media nu op

Succes na PSV-vertrek: "Om een of andere reden valt het de media nu op"

03-12-2016 11:22
8

Benjamin van Leer is sinds zijn komst naar Roda JC behoorlijk gegroeid als doelman. De 24-jarige doelman uit Houten heeft een basisplek bij de Limburgers en maakt dit seizoen indruk.

"Het gaat goed, maar voor mij is er niet veel veranderd ten opzichte van vorig seizoen", begint Van Leer op de website van Roda. "Daarover was ik tevreden en ik vind dat ik die lijn heb doorgetrokken. Afgelopen jaargang hield ik achtmaal de nul, op zes keepers na het hoogste aantal. Voor Roda-begrippen is dat goed. De ballen die ik nu tegenhoud, pakte ik vorig seizoen ook. Maar om een of andere reden valt het de media nu op."

Ook qua gedrag verandert Van Leer niet als hij succesvol is. "Het is leuk dat ik die waardering krijg, maar ik zie het totaal niet zitten om op een wolk te leven. Ik blijf liever normaal doen, daar voel ik me veel fijner bij. En anders heb ik wel mijn ouders en broer die me meteen op mijn plaats zetten of een van mijn vrienden die sergeant is. Die moet helemaal niets hebben van verwende voetballertjes. In dat geval zou hij me meteen, letterlijk, de grond inboren. Als hij wil, heeft hij me namelijk binnen een halve seconde gestrekt liggen, hahaha", lacht de doelman.

Van Leer is op de goede weg, maar wil nog veel beter worden. "Wat dat betreft vind ik het jammer dat Bram Verbist is vertrokken. Van hem heb ik veel geleerd. Zelfs tijdens wedstrijden gaf hij me, in zijn rol als reservedoelman, nog aanwijzingen. Gelukkig heb ik ook een heel goede band met Robert-Jan Zoetmulder, onze keeperstrainer. Hoewel hij er weinig van wil weten, heeft hij een groot aandeel in mijn prestaties. Zeker in mijn eerste seizoen als reservedoelman was ik niet de makkelijkste en was het voor hem heel moeilijk om mij tevreden te houden. Het is hem wel gelukt", aldus Van Leer.