Spel Ajax weer aantrekkelijk: Als je naar Youp van 't Hek gaat, wil je lachen

Spel Ajax weer aantrekkelijk: "Als je naar Youp van 't Hek gaat, wil je lachen"

03-12-2016 11:15
9

Ajax wordt de laatste maanden bedolven onder complimenten. Met name Peter Bosz, trainer van de Amsterdammers, oogst veel lof voor de speelwijze die hij bij Ajax heeft doorgevoerd. Ook Co Adriaanse is lovend.

"Als ik nu zit te kijken, denk ik wel: ja, mijn ogen vinden dit leuker dan wat ik de afgelopen seizoenen heb gezien", zegt Adriaanse tegen het Algemeen Dagblad. "Meer passes vooruit, snellere omschakeling, maar vooral ook leukere voetballers om naar te kijken. Dolberg, Ziyech, Traoré.''

Onder Frank de Boer kwam er minder terecht van de aanvallende Ajax-gedachtes. Ronald de Boer beweert dat dat aan de spelersgroep ligt. "Geloof me nou, Frank wilde óók altijd druk vooruit zetten. Attractief voetbal spelen. Dat is ook vaak genoeg gebeurd. Nu zijn er meer spelers die van nature creativiteit in huis hebben. Dat scheelt wel, hè", zegt De Boer.

Voor Ajax wacht voor de winterstop nog een thuisduel met PSV. Daar kan Ajax laten zien hoe goed het écht is. "Feyenoord liet het toen echt na om Ajax pijn te doen", kijkt Adriaanse terug op de Klassieker eerder dit jaar. "Die wedstrijd tegen PSV wordt straks daarom weer een perfecte graadmeter. Los daarvan: Bosz laat wel zien waarvoor hij is aangesteld. Als je naar Youp van 't Hek gaat, wil je lachen. Als je een kaartje voor Ajax koopt, wil je aantrekkelijk voetbal zien", aldus de voormalig Ajacied.