'Barcelona is mentaal sterker en kan beter presteren op het hoogste niveau'

'Barcelona is mentaal sterker en kan beter presteren op het hoogste niveau'

03-12-2016 11:59
1

Voor FC Barcelona wacht zaterdagmiddag een cruciale wedstrijd tegen Real Madrid. Xavi, voormalig Barça-middenvelder, verwacht dat de Catalanen het duel op mentaliteit gaan winnen.

"Het zal geen makkelijke wedstrijd worden, maar in dit soort wedstrijden is Barcelona mentaal sterker dan de tegenstander. Ze hebben spelers die het presteren op het allerhoogste niveau beter aankunnen", zegt Xavi tegen The Mirror

El Clásico is ook de eeuwige strijd tussen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. "Messi is voor mij nog altijd zonder twijfel de beste voetballer ter wereld. We hebben keer op keer gezien dat hij belangrijke doelpunten kan maken als het écht moet", vindt Xavi. 

Real is uitmuntend aan de competitie begonnen, in tegenstelling tot Barcelona. Na dertien wedstrijden staat de Champions League-winnaar van afgelopen seizoen al zes punten voor op Barcelona. Barça zal zaterdag om 16.15 uur in Camp Nou moeten winnen om de aansluiting bij de koploper te vinden.

Ook Xavi ziet het belang van deze wedstrijd. "Dit is een wedstrijd die Barcelona niet mag verliezen. Om in dit stadium van de competitie negen punten achter te staan op Real is verre van ideaal. Maar ook dan is een comeback nog mogelijk", besluit hij.