Van den Herik mist 'rood-wit hart' Feyenoord-bestuur: 'Nauwelijks bijdrage'

Van den Herik mist 'rood-wit hart' Feyenoord-bestuur: 'Nauwelijks bijdrage'

03-12-2016 13:27
4

Het wil maar niet boteren tussen het bestuur van Feyenoord en de harde kern. Oud-voorzitter Jorien van den Herik steunt de supporters. Hij verwijt het bestuur het missen van een rood-wit hart.

Van den Herik noemt het bestuur 'een gevestigde generatie vertegenwoordigt uit de projectontwikkeling en bouwwereld'. "Er is bij diegenen nauwelijks sprake van enige bijdrage in het verleden aan het welzijn van Feyenoord", zegt de voormalige preses in De Telegraaf.

De krant legt Gerard Hoetmer, voorzitter van de raad van commissarissen, voor wat de Feyenoord-familie precies is, en wie erbij horen. "Je hebt naaste familie en je hebt verre familie. De naaste familie stuurt alles aan zoals het moet. En die krijgen informatie van de verre familie, omdat een bestuur nou eenmaal niet kan bestaan uit 30.000 man."

Dat is tegen het zere been van de supportersvereniging FSV. "Dat onderscheid zou niet gemaakt moeten worden", zegt Wim van Merkensteijn, die de 17.000 leden van de supportersvereniging vertegenwoordigt. "Uiteindelijk is die club er voor ons, de supporters, en niet andersom."