PEC Zwolle houdt plekje op kantoor vrij: 'Eerst nog een paar jaar voetballen'

PEC Zwolle houdt plekje op kantoor vrij: 'Eerst nog een paar jaar voetballen'

03-12-2016 13:58
6

Alleen een Engelse aanbieding kan de zaak veranderen, anders beëindigt Bram van Polen zijn carrière bij PEC Zwolle. Ook in zijn loopbaan daarna blijft hij in dienst van de club.

PEC houdt een plekje vrij voor op het kantoor voor Van Polen, die vrijwel zijn hele voetballeven voor de Blauwvingers speelt. "Ja, dat klopt. En dat zie ik zelf ook helemaal zitten", zegt de aanvoerder tegen de NOS." Het wordt deels marketing, deels sociale projecten. Maar het is de bedoeling dat we eerst nog een paar jaar gaan voetballen."

Van Polen heeft veel meegemaakt bij PEC. "Toen ik hier in 2007 kwam stond er maar één tribune op de langezijde. En die kregen ze bijna nooit vol. En nu is het wekelijks uitverkocht", vertelt hij. "Vroeger zag je nooit een kleine fan met een sjaal. Of een vaantje in een auto. Nu zie je dat heel veel. PEC is echt gaan leven hier, niet alleen in de stad maar in de hele regio."

PEC speelt zaterdagavond op bezoek bij Vitesse. Voor Van Polen is dat zijn 256e wedstrijd in het shirt van de voormalige bekerwinnaar.