Indrukwekkend Chelsea geeft achtervolger City enorme dreun

03-12-2016 15:23
41

Koploper Chelsea heeft een dreun uitgedeeld aan Manchester City. De ploeg van Antonio Conte boekte zaterdag een zeer knappe zege op bezoek bij de ploeg van Josep Guardiola: 1-3.

Manchester City leek er goed voor te staan na een eigen doelpunt van Gary Cahill vlak voor rust, maar treffers van Diego Costa, Willian en Eden Hazard zorgden voor een totale ommekeer. Schlemiel van de wedstrijd was Kevin De Bruyne, die vlak voor de treffer van Costa een niet te missen kans omzeep hielp.

De wedstrijd in het Etihad Stadium was er een om van te smullen. Het in bloedvorm verkerende Chelsea en het aantrekkelijk spelende City maakten er een mooi gevecht van met kansen over en weer. Zo was Eden Hazard voor rust tot twee keer toe dicht bij de openingstreffer. City-middenvelder Fernandinho zag een doelpunt aan de andere kant afgekeurd worden wegens buitenspel.

Vlak voor rust ging het mis voor Chelsea toen Cahill een voorzet van Jesus Navas van richting veranderde. Na een uur spelen herstelde Costa die schade door een schitterende pass van Cesc Fabregas op waarde te schatten, Otamendi uit te spelen en koel af te ronden (1-1). Negen minuten later demarreerde Willian weg bij de City-verdediging en drukte hij af in de verre hoek (1-2).

Bij het ingaan van de laatste minuut deed Hazard hetzelfde opnieuw. In de korte hoek verschalkte hij Claudio Bravo: 1-3. Daardoor blijft Chelsea koploper en zet het City op een achterstand van vier punten. In de blessuretijd kon Sergio Aguero zich niet meer inhouden en kreeg hij na een charge op David Luiz direct rood. Omdat Fernandinho in de commotie daarna ook over de schreef ging, kreeg hij eveneens rood.