Kieft over '50 miljoen' voor Van Dijk: Daarin zie ik het niet echt terug

Kieft over '50 miljoen' voor Van Dijk: "Daarin zie ik het niet echt terug"

03-12-2016 15:35
5

Ook Wim Kieft is onder de indruk van Virgil van Dijk, die de afgelopen tijd veel in de spotlights staat. De verdediger van Southampton zou in de nadrukkelijke belangstelling staan van Liverpool en Manchester City. Opvallend vindt Kieft dit niet.

"Ondanks zijn fysiek is het ook een technische speler. Dan bedoel ik niet in zijn opbouw, of wat dan ook", zegt Kieft bij Ziggo Sport. "Een beetje Adri van Tiggelen, van vroeger. Nooit echt de duels aangaan, maar als ze het moet dan kan hij het wel. Hij probeert er altijd voor te komen of hij doet een stap terug."

Volgens de laatste geruchten zou Van Dijk bijna vijftig miljoen euro moeten kosten. Kieft vraagt zich af of hij dat bedrag daadwerkelijk waard is. "Ik zie hem daarvoor te weinig bij Southampton spelen. Mijn referentiepunt is eigenlijk het Nederlands elftal. Daarin zie ik het niet echt terug", aldus de ex-Ajacied, die vervolgt. "Ik neem nu Ronald Koeman (manager Everton, red.) als referentiepunt. Die zegt dat het echt een geweldenaar is en kan worden. Hoewel hij hem wel zelf gehaald heeft natuurlijk, dus die zal hem misschien we pushen."