Mourinho doet pijnlijke constatering: Dat is bijzonder lastig te veranderen

Mourinho doet pijnlijke constatering: "Dat is bijzonder lastig te veranderen"

03-12-2016 15:54
1

José Mourinho beseft dat het behalen van de landstitel dit seizoen lastig wordt. Na dertien duels heeft Manchester United al veertien punten achterstand op Chelsea (dat weliswaar één duel meer speelde).

"Je weet het nooit in het voetbal, maar de kloof naar de koplopers is al te groot'', aldus een realistische Mourinho tegen de Britse pers, op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Everton. Dit alles, terwijl de verwachtingen voorafgaand aan het seizoen torenhoog waren door de komst van sterspelers Zlatan Ibrahimovic en Paul Pogba, de duurste aankoop aller tijden.

"We krijgen geen loon naar werken, we verdienen zeker meer goals. De ploeg wordt ook steeds beter. Onze doelstelling is kampioen worden, maar wellicht gaat dat dit seizoen niet meer lukken'', vervolgt Mourinho, de opvolger van Louis van Gaal bij United. "Soms is het nauwelijks te zien aan het spel dat er een andere manager is gekomen. Maar ik probeer hier iets wezenlijks te veranderen; ik wil dat het team heel anders speelt en dat is bijzonder lastig te veranderen."