Weghorst is 'hot' en kan veel beter: Dat zegt al genoeg, AZ is niet zijn plafond'

Weghorst is 'hot' en kan veel beter: "Dat zegt al genoeg, AZ is niet zijn plafond'

03-12-2016 16:04
28

Volgens John Stegeman heeft men pas een klein deel van de capaciteiten van AZ-spits Wout Weghorst gezien. Stegeman, die Weghorst twee jaar trainde bij Heracles, denkt dat AZ niet het plafond is voor de aanvalsleider.

"Je ziet constant verbeteringen. Het zegt al genoeg dat je nu ziet dat hij al zoveel goals gemaakt heeft. Hij is zich nog steeds aan het ontwikkelen", zegt Stegeman in gesprek met RTV Oost. "Ik had tweeënhalf jaar geleden niet verwacht dat Wout nu al op zo'n niveau zou zitten."

"Hij heeft de absolute drive om te slagen als betaald voetbalspeler. Hij is leergierig en pikt snel dingen op", vervolgt Stegeman, die een goede relatie had en heeft met Weghorst. "We stonden weleens met de koppen tegen elkaar, maar meestal hadden we genoeg aan een half woord naar elkaar. We hebben nog steeds goed contact."

"Wout is hot"
John van den Brom, de huidige trainer van AZ is ook lyrisch. "Wout is hot", zegt hij. "Zijn ontwikkeling gaat goed. En dan heb ik het niet alleen over zijn goals, dat vind ik te makkelijk. Het gaat mij ook om de rol in het team die hij vervult als diepe spits. Hij moet de mensen om hem heen in stelling kunnen brengen zodat anderen van zijn kwaliteiten kunnen profiteren. Daar heeft hij wel een neusje voor."