Ajax geeft voorsprong weg tijdens 'mini-Klassieker' in Amsterdam

03-12-2016 16:35
20

Ajax A1 en Feyenoord A1 hebben zaterdagmiddag de 'mini-klassieker' gelijkgespeeld. De Amsterdammers waren tegen de A1 van Feyenoord dominant op sportcomplex De Toekomst en stonden al vroeg met 2-0 voor. Toch gaf de ploeg de voorsprong weg en werd het uiteindelijk 2-2.

Al na negen minuten maakte de thuisploeg de 1-0. Een gevaarlijke vrije trap van aanvaller Kai Sierhuis belandde bij Ché Nunnely, die Dani de Wit bereikte. Laatstgenoemde gleed vervolgens beheerst de bal binnen waardoor de openingstreffer een feit was. Zo'n tien minuten voor rust was het Mees de Wit die met een raak afstandsschot de score verdubbelde in het voordeel van Ajax.

De talenten van Feyenoord gaven echter niet op en knokten zich letterlijk en figuurlijk terug in de zwaarbevochte tweede helft. Robin Zwartjens scoorde snel na de theepauze fraai uit een vrije trap. In de 75e minuut schoot Dylan Vente een strafschop binnen. Ajax A1 ging nog nadrukkelijk op zoek naar de drie punten, maar dit was tevergeefs.

Ondanks het gelijkspel is de A1 van Ajax winterkampioen. Ajax B1 en Feyenoord B1 speelden zaterdag overigens ook tegen elkaar. De Rotterdammers waren met 4-1 te sterk.

Opstelling Ajax A1: De Lange; Bakboord, Doekhi, Kemper, Bakker; D. De Wit, Matusiwa, Lang; Nunnely, Sierhuis, M. De Wit.

Opstelling Feyenoord A1: Bijlow; Bijl, Zwartjens, Knoester, Malacia; Butter, Hansson, Vente; Smulder, Robertha, Bangura.