Koeman zag 'wat Zlatan zou laten zien': 'Door zijn persoonlijkheid en kwaliteiten'

Koeman zag 'wat Zlatan zou laten zien': 'Door zijn persoonlijkheid en kwaliteiten'

03-12-2016 17:22

Ronald Koeman was bij Ajax de trainer van Zlatan Ibrahimovic. Zondag staat hij met 'zijn' Everton tegenover de sterspeler van Manchester United. Koeman kijkt met een goed gevoel terug op de samenwerking met Zlatan in Amsterdam.

"Het was goed om met hem samen te werken. Ik zag toen al wat hij later zou laten zien", vertelt Koeman op de website van Everton. "Hij was nog jong en soms deed hij lastig, maar ik heb ervan genoten om met hem samen te werken." Zlatan kan volgens Koeman 'heel trots' zijn op zijn carrière. "Hij was het type speler die je in je team wilt hebben, door zijn persoonlijkheid en kwaliteiten."

"Hij is een van de meest succesvolle spelers geweest. Hij won titels in Spanje, Italië en Frankrijk", vervolgt Koeman, die ziet dat het in Manchester minder soepel loopt. "Het is natuurlijk het laatste hoofdstuk in zijn carrière. Toch is hij nog steeds een gemotiveerde speler, hij is sterk en hij maakt goals. Misschien waren mensen teleurgesteld aan het begin, maar het heeft te maken met het type competitie."