El Ghazi definitief terug in selectie Ajax, De Ligt en De Jong afwezig

El Ghazi definitief terug in selectie Ajax, De Ligt en De Jong afwezig

03-12-2016 17:07
11

Anwar El Ghazi kan zondag tegen FC Groningen voor het eerst in een maand weer minuten maken voor het eerste elftal van Ajax. De buitenspeler is door Peter Bosz opgenomen in de wedstrijdselectie.

Dat meldt Ajax zaterdag op de clubsite. Zoals verwacht ontbreekt Bertrand Traoré, die een bovenbeenblessure heeft. Davy Klaassen is er niet bij door een schorsing. Heiko Westermann miste vorig weekend het duel met sc Heerenveen, maar is weer fit en zit op de bank.

Matthijs de Ligt, die tegen de Friezen zijn Eredivisie-debuut maakte, speelde vrijdag mee met Jong Ajax en wordt daardoor rust gegund. Bosz gaf vrijdag al aan dat het voor de zeventienjarige speler belangrijk is om veel te spelen. Ook Frenkie de Jong was actief bij 'Jong'. Donny van de Beek en Abdelhak Nouri speelden niet mee met Jong Ajax en zitten dus wél bij de selectie van het eerste.

Wedstrijdselectie Ajax: Onana, Boer, Tete, Veltman, Sanchez, Sinkgraven, Westermann, Viergever, Dijks, Riedewald. Bazoer, Schöne, Ziyech, Van de Beek, Nouri, El Ghazi, Younes, Cerny, Cassierra. Dolberg.