Tottenham Hotspur en Eriksen verpulveren Swansea, Crystal Palace verrast

03-12-2016 17:57
2

Tottenham Hotspur heeft zaterdagmiddag met ruime cijfers gewonnen van Swansea City. De ploeg van manager Mauricio Pochettino was duidelijk een maatje te groot voor de degradatiekandidaat: het werd 5-0 in Londen.

De eerste veertig minuten gebeurde er bewonderenswaardig weinig op White Hart Lane. Tottenham creëerde weinig kansen, maar Harry Kane maakte vlak voor rust een einde aan de brilstand door een strafschop binnen te knallen. Na de openingstreffer ging het makkelijker. Voor het rustsignaal verdubbelde Spurs de voorsprong nog. Zuid-Koreaan Heung-Min Son prikte de 2-0 binnen op aangeven van oud-Ajacied Christian Eriksen. Na rust bepaalden doelpuntenmakers Kane en Eriksen (tweemaal) de eindstand: 5-0.

Bij Tottenham zat Vincent Janssen niet bij de wedstrijdselectie. De Nederlander kampt met een lichte blessure. Het is nog onduidelijk of hij komende week fit is voor de laatste Champions League-wedstrijd van Spurs, dat al wel is uitgeschakeld.

Crystal Palace – Southampton
Southampton heeft het zaterdagmiddag niet voor elkaar gekregen te winnen op bezoek bij Crystal Palace. De nummer zeventien van de Premier League hield zich knap overeind tegen Southampton, de nummer tien. Door doelpunten van de Belgische spits Christian Benteke (twee maal) en James Tomkins won de ploeg overtuigend met 3-0. Virgil van Dijk speelde de hele wedstrijd. Clasie bleef negentig minuten op de bank.