Stam keihard onderuit in Londen, Feyenoord-reünie gaat in rook op

03-12-2016 19:40
2

Reading is de aansluiting met de top in het Championship kwijt. De ploeg van Jaap Stam ging zaterdag keihard onderuit bij Fulham. Op Craven Cottage werd het 5-0 voor de Londenaren.

Bij Reading stonden Joey van den Berg en Roy Beerens in de basis. Laatstgenoemde werd na 57 minuten, net na een rode kaart voor collega Daniel Williams, geslachtofferd. Op dat moment was het al 2-0 voor Fulham. Bij Fulham deed oud-Vitessenaar Tomas Kalas de hele wedstrijd mee. Lucas Piazon viel een kwartier voor tijd in.

Maikel Kieftenbeld speelde een uur mee tijdens de nederlaag van Birmingham City tegen Barnsley (0-3). Marvin Emnes viel in de 68ste minuut in bij het duel tussen Blackburn Rovers en Huddersfield Town (1-1). Rajiv van La Parra deed bij de uitspelende ploeg negentig minuten mee.

De wedstrijd tussen Cardiff City en Brighton & Hove Albion (0-0) had een treffen tussen oud-Feyenoorders Lex Immers en Elvis Manu kunnen zijn, maar beide spelers zaten niet bij de selectie. Glenn Loovens viel geblesseerd uit bij Sheffield Wednesday, dat in eigen huis van Preston won (2-1).

Yannick Wildschut speelde de hele wedstrijd bij Wigan Athletic, dat in eigen huis een nederlaag leed tegen Derby County (0-1) en nu 23ste staat. Will Grigg zat overigens de hele wedstrijd op de bank. Newcastle United, met Vurnon Anita na rust als invaller, verloor vrijdag al met 2-1 bij Nottingham Forest, maar blijft wel bovenaan staan.