Heerenveen blijft lekker bezig en wint ook van Go Ahead Eagles

Heerenveen blijft lekker bezig en wint ook van Go Ahead Eagles

03-12-2016 20:21
6

In een doelpuntrijk duel heeft sc Heerenveen van Go Ahead Eagles weten te winnen. De ploeg van Jürgen Streppel deed dat in Deventer met 1-3.

Heerenveen kwam niet lekker uit de startblokken. De vroege treffer van Darren Maatsen zorgde voor veel onrust aan de kant van de Friezen. Het spel was niet om over naar huis te schrijven. De treffer van Reza Ghoochannejhad was dan ook precies wat Heerenveen nodig had. De aanvaller scoorde tegen zijn oude club met een simpel schot van binnen de zestien. Kort daarna maakte Reza zijn tweede. Geklungel in de Go Ahead-defensie zorgde ervoor dat de Iraniër binnen kon koppen.

Go Ahead was het spoor volledig bijster en leek rijp voor de slacht. Vlak voor de theepauze was het Yuki Kobayashi die zijn ploeg wat meer lucht gaf. De 24-jarige Japanner tekende voor zijn eerste Eredivisie-goal doordat een schot op de paal van Arber Zeneli voor de voeten van Kobayashi terecht kwam: 1-3. De thuisploeg begon fris aan de tweede helft en leek gebrand om de achterstand goed te maken. Heerenveen kwam echter niet in de problemen. Ook kansen van de Friezen konden niet om worden gezet in doelpunten, waardoor de uitstand bepaald werd op 1-3.

Door de zege doet Heerenveen uitstekende zaken en blijft het nummer vier AZ op het spoor. De ploeg van Streppel heeft nu 26 punten. Go Ahead Eagles is inmiddels te vinden op de laatste plaats in de Eredivisie. De formatie van Hans de Koning mag zich met elf punten flink zorgen maken.