Grote Alexis Sanchez-show bij comfortabele zege van Arsenal bij West Ham

Grote Alexis Sanchez-show bij comfortabele zege van Arsenal bij West Ham

03-12-2016 20:24
1

Arsenal houdt aansluiting bij koploper Chelsea. De Noord-Londenaren wonnen zaterdag aan de hand van Alexis Sanchez met 1-5 bij West Ham United.

Sanchez maakte drie van de vijf Arsenal-treffers. Twee daarvan waren werkelijk wonderschoon. Mesut Özil had Arsenal, dat wist dat het bij winst over Manchester City heen kon, in de eerste helft op voorsprong gezet. Na een mooie aanval tikte hij voor een leeg doel binnen.

Na rust sprintte Arsenal uiteindelijk soeverein weg bij West Ham. Sanchez maakte na een mooie solo de 0-2 en zette kort daarna ook de derde Arsenal-treffer op het bord. Andy Carroll leek het misschien nog spannend te kunnen maken toen hij uit de rebound binnenkopte (1-3), maar daar dacht Arsenal anders over.

Alex-Oxlade Chamberlain schoot van ver raak (1-4) en het toetje was voor Sanchez. De Chileen werd - in buitenspelpositie - weggestuurd en stiftte prachtig raak. Door de zege staat Arsenal voorlopig tweede. Liverpool, dat zondag op bezoek gaat bij Bournemouth, kan wel weer over Arsenal heen gaan in de stand.

De 0-2 van Sanchez: