Enrique wijst zondebok aan na late remise: 'Had ik nog zo gezegd'

Enrique wijst zondebok aan na late remise: 'Had ik nog zo gezegd'

03-12-2016 20:53
1

FC Barcelona-trainer Luis Enrique baalde na afloop flink van het gelijkspel tussen zijn ploeg en Real Madrid (1-1). De Spaanse trainer gaf na afloop aan geen spijt te hebben van zijn tactische keuzes. Zo begon Andrés Iniesta bijvoorbeeld niet in de basis.

"Nee, ik heb geen spijt van mijn beslissingen", citeert Voetbal International Enrique uit Spaanse media. Ook de beslissingen om Neymar te wisselen en Arda Turan laat te laten invallen, zorgden voor veel vraagtekens. Enrique bijt van zich af. "Dit soort dingen moeten jullie me niet vragen als je tot de 89ste minuut nog voor staat", aldus Enrique. Sergio Ramos tekende in de 90e minuut voor de gelijkmaker.

Wedden

Meer odds

Enrique leek Turan aan te wijzen als zondebok. De Turkse middenvelder gaf een vrije trap weg, waaruit Ramos scoorde. "En ik had nog zo gezegd dat we geen overtredingen moesten maken. Een coach geeft zijn instructies voor standaardsituaties mee. Daarna is het aan de spelers..."

Barcelona heeft nu slechts twaalf punten uit zeven thuisduels weten te bemachtigen. "Het klopt, dit is niet wat mensen van ons gewend zijn. Dat geldt ook voor het feit dat we niet bovenaan staan. We zullen dus echt moeten verbeteren. Wij hadden de drie punten verdiend. We hadden het in eigen hand, maar vergaten het duel in het slot te gooien", aldus Enrique.