Zes doelpunten op Woudestein: AZ komt tot drie keer toe terug

03-12-2016 21:36
12

Excelsior is erin geslaagd een punt te bemachtigen tegen AZ, dat de voorbije weken op stoom is geraakt. De Rotterdammers speelden in een aantrekkelijk duel met 3-3 gelijk tegen de ploeg van John van den Brom.

Binnen het kwartier was er al twee keer gescoord op Woudestein. Eerst mikte Stanley Elbers knap raak na een voorzet van rechts (1-0). De thuisploeg kon echter maar twee minuten genieten van die voorsprong, want Robert Mühren knalde op aangeven van Muamer Tankovic fraai raak (1-1).

Na 26 minuten spelen kwam Excelsior echter opnieuw op voorsprong. Uitgerekend Wout Weghorst, de laatste weken zo in vorm, veroorzaakte een strafschop. Nigel Hasselbaink stuurde Sergio Rochet vervolgens de verkeerde kant op: 2-1. AZ kwam acht minuten later alweer terug. Een kenmerkende rush van Ridgeciano Haps leidde de treffer van Tankovic in, die goed binnen schoof (2-2).

Na rust bleek het nog niet gedaan met het spektakel. Hichaim Faik, de laatste weken goed op dreef, ontfutselde de bal van Iliass Bel Hassani, kreeg de bal terug na een combinatie met Hasselbaink en maakte de 3-2. Een mooie kopval van Stijn Wuytens, een kwartier voor tijd, zorgde voor de 3-3 eindstand. Gezien het aantrekkelijke spelbeeld kon de neutrale kijker leven met een punt voor beide ploegen.