PSV creëert geen kansen tegen matig Roda en laat weer punten liggen

03-12-2016 21:34
85

PSV heeft in de Eredivisie niet weten te winnen van Roda JC. In Kerkrade creëerde het team van Phillip Cocu heel weinig kansen, hetgeen ook gold voor de thuisploeg. Na negentig minuten voetbal stond er 0-0 op het scorebord.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Abdul Jeleel Ajagun. De middenvelder kwam echter niet heel veel verder dan een slap schotje. Na tien minuten kreeg PSV de eerste grote kans van de wedstrijd via een inmiddels beproefd recept. Oleksandr Zinchenko gaf een steekpass richting Bart Ramselaar, maar de middenvelder miste. Een matig spelend PSV kreeg na een klein half uurtje een kans via Luuk de Jong, maar doelman Benjamin van Leer kon redden. De Jong kreeg even later opnieuw een kans en benutte die kans ook, maar de aanvoerder werd onterecht teruggefloten wegens buitenspel. De beste kans van de eerste helft kwam echter op naam van Ajagun. Santiago Arias kon vlak voor de doellijn de inzet van de Nigeriaan keren.

Ook in de tweede helft waren de kansen voor PSV op één hand te tellen. Na een uur kreeg PSV de eerste echte grote kans, via Arias. De Colombiaan kon echter niet scoren uit de voorzet van Ramselaar. Cocu leek te beseffen dat PSV het duel met steekpassjes niet ging winnen en gooide het over een andere boeg: snelheid. Zinchenko en Gastón Pereiro werden vervangen door Luciano Narsingh en Steven Bergwijn. Het leek effect te hebben, want vijf minuten na de wissel moest een inzet van Siem de Jong op de doellijn worden weggehaald. Verder dan dat kwamen de Eindhovenaren echter niet meer.

Door het zesde gelijkspel van PSV in de Eredivisie dit seizoen krijgen Feyenoord en Ajax zondag de kans om verder uit te lopen. Het verschil is nu drie punten, maar kan oplopen tot zes punten. Ajax neemt het op tegen FC Groningen, terwijl Sparta Rotterdam de tegenstander is van Feyenoord.