Luuk de Jong over opvallende wissel: 'Ik snap dat je niet alleen op hem kan hopen'

Luuk de Jong over opvallende wissel: 'Ik snap dat je niet alleen op hem kan hopen'

03-12-2016 21:55
10

Luuk de Jong beseft dat PSV het tempo tegen Roda JC veel verder had moeten opschroeven. De Eindhovenaren creëerden weinig kansen, net als de Limburgers. Door de 0-0 lijdt PSV opnieuw puntenverlies in de Eredivisie. 

"Het was zeker niet goed van onze kant", aldus De Jong na afloop voor de camera van FOX Sports. "Natuurlijk mag je niet naar de arbiter wijzen, maar ik scoor en dat doelpunt wordt onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Dan zit het ook allemaal niet mee, net als sommige ballen die net niet goed vallen. De eindpass kwam vaak niet aan. Natuurlijk parkeert Roda JC de bus, je weet dat je daar lastig doorheen komt."

De Jong zag dat het tempo hoger had moeten liggen. "We spelen zeker niet goed, als we Roda JC kapot willen spelen dan moet het tempo ook hoger liggen. We moeten meer gebruik maken van de vleugelspelers, we moeten mensen overslaan in de opbouw. Maar met een te laag tempo kom je lastig door de verdediging heen."

Opvallend was de wissel van Oleksandr Zinchenko. De aanvallende middenvelder zat prima in de wedstrijd. "Natuurlijk is het een goede speler, maar ook Luciano Narsingh en Steven Bergwijn hebben ook kwaliteiten. Zij kunnen de wedstrijd ook openbreken, nu wil het allemaal net niet. Maar ik snap ook dat je niet alleen op Zinchenko kan hopen."