Cocu kritisch op centrale verdedigers: Dan wordt het heel moeilijk

Cocu kritisch op centrale verdedigers: "Dan wordt het heel moeilijk"

03-12-2016 22:17
11

De remise van PSV bij Roda JC (0-0) komt hard aan bij Phillip Cocu. De trainer van de Eindhovenaren had op een veel beter optreden gerekend.

"We hadden veel minder kansen dan de vorige wedstrijd (tegen ADO, red.)", begint Cocu tegen FOX Sports. "De misschien grootste kans wordt afgefloten, want die bal van Luuk de Jong was geen buitenspel en dan staat hij alleen voor de keeper."

Toch kijkt Cocu ook in de spiegel. Hij had kritiek op de centrale verdedigers. "Ik heb me heel erg geërgerd. Als de verdediging zo ver achter de laatste speler van Roda gaat staan, duurt het, als je de bal krijgt, heel lang voordat je iets kunt creëren. Ik vond het van achteruit absoluut niet goed genoeg. Dan wordt het heel moeilijk om een team kapot te spelen."

Richting het Champions League-duel met FK Rostov is de kans groot dat de formatie van de verdediging wordt gewijzigd. "We zijn blij dat Joshua Brenet weer is aangesloten. Dan krijgen we ook weer een andere invulling op de flanken", aldus Cocu. Tegen Roda speelde Hector Moreno als linksback en was Daniel Schwaab de linker centrale verdediger.

Verdedigingsperikelen of niet, de teleurstelling blijft. "De kans is groot dat je nu verder achterkomt in de kampioensrace. Ik vind dit een behoorlijke tik, ja. We hebben gewoon niet goed genoeg gepresteerd vandaag." Overigens gaf Cocu aan dat Oleksandr Zinchenko last had van een blessure en daarom gewisseld werd. "Hij had behoorlijk last van z'n kuit."