Vitesse komt met de schrik vrij na inzet Van der Hart en wint weer eens

03-12-2016 22:36
4

Vitesse weet weer wat winnen is. De ploeg van Henk Fraser versloeg zaterdag PEC Zwolle in eigen huis en sluit daardoor aan bij de subtop (3-1).

De Chinees Zhang Yuning, die de geschorste Ricky van Wolfswinkel verving, maakte de uiteindelijk winnende treffer. Zhang speelde sowieso een goede wedstrijd. Wat opviel was de klik die hij had met Milot Rachica, de als vanouds voor dreiging op de rechterflank zorgde. Dat Rachica de aangever was bij de treffer van Zhang, was geen toeval.

Lewis Baker had na 32 minuten voor de eerste Vitesse-treffer gezorgd. De Engelse middenvelder versierde zelf een strafschop na een tik van Dirk Marcellis. Baker ging achter de bal staan en stuurde Mickey van der Hart de verkeerde kant op (1-0).

In de tweede helft beet PEC Zwolle iets van zich af en kwam het via Bart Schenkeveld nog terug tot 2-1. In blessuretijd leek het erop alsof keeper Van der Hart de grote held ging worden. Na te zijn meegekomen bij een hoekschop schoot hij de bal tegen de lat. Net weer terug in zijn goal maakte Vitesse uit een counter de 3-1.