'Als ik een Volkswagen Polo rijd en jij staat ernaast met een Mercedes, win jij'

'Als ik een Volkswagen Polo rijd en jij staat ernaast met een Mercedes, win jij'

03-12-2016 23:20
3

Het strijdplan van Go Ahead Eagles tegen sc Heerenveen is niet mislukt, ondanks de 1-3 nederlaag. Dat stelt Hans de Koning, de trainer van de Deventenaren. Go Ahead Eagles kwam al snel op voorsprong, maar moest na negentig minuten z'n meerdere erkennen. 

"We hebben getracht om Heerenveen met vier aanvallers te verrassen", aldus De Koning tegenover de NOS. "Je komt snel op voorsprong en dan krijg je drie klotegoals tegen. Dat is niets ten nadele van Heerenveen, want dat is gewoon een hele goede ploeg. Als ik een Volkswagen Polo rijd en jij staat ernaast met een grote Mercedes, dan kan ik jou een keer afsnijden of wat dan ook, maar uiteindelijk ga ik dat verliezen. Dat is duidelijk."

Wedden

Meer odds

De Koning verwijt zijn spelers dan ook niets. "De jongens doen er alles aan, we hebben ook een strijdplan met elkaar. Door één dieptepass en twee van richting veranderde ballen verlies je. Dat is ook zo zuur. Ik vertelde in de rust ook dat ze dicht bij elkaar moesten blijven, maar ook dat ze moesten proberen om de aansluitingstreffer te maken. Dat hebben ze ook naar behoren gedaan. Tien minuten voor tijd komt er een balletje op de paal. Als zo'n bal er in gaat kan je alles of niets spelen, dan was een punt ook het hoogst haalbare geweest. Daar was ik wel gelukkig mee geweest."