Prachtig gebaar van arbiter: 'Ik had al besloten dat ik dat sowieso niet zou doen'

Prachtig gebaar van arbiter: 'Ik had al besloten dat ik dat sowieso niet zou doen'

03-12-2016 23:45
30

De uitslag van Vitesse - PEC Zwolle (3-1) zal voor Nathan Allan de Souza zaterdagavond niet meer dan bijzaak geweest zijn. Zijn doelpunt en het emotionele moment bij zijn eerbetoon aan de overleden spelers van Chapecoense zal hem veel meer waard zijn. 

Nathan trok na zijn goal zijn Vitesse-shirt uit, waarna Nathan bad voor de slachtoffers van het vliegtuigongeluk. Op zijn ondershirt stond het logo van Chapecoense. Jochem Kamphuis, arbiter van dienst, had begrip voor de situatie. "Volgens de regels moet ik hem een gele kaart geven, maar ik had al besloten dat ik dat sowieso niet zou doen", aldus Kamphuis tegenover FOX Sports. "Ik denk dat iedereen begrijpt dat het zo'n verschrikkelijke gebeurtenis is. Het is bijzonder voor die jongen dat hij vandaag kan scoren en op die manier zijn vrienden kan eren. Ik had echt zoiets van ik geef hem geen gele kaart. Is dat een compliment waard? Bedankt."

Of er nog consequenties vanuit de KNVB komen, weet Kamphuis niet. "Ik weet het niet, ik ga het horen. Natuurlijk interesseert het me wat men ervan vindt, maar op het moment dat ik er stond dacht ik dat dit de beste beslissing was. Dat is ook wat ik heb gedaan. Ik was in dit geval ook op de hoogte dat dit speelde bij Vitesse, het was ook besproken. Vitesse gaf na afloop van de wedstrijd ook aan dat ik dit goed heb gedaan."