Willem II en FC Twente komen niet verder dan gelijkspel

04-12-2016 16:22
5

Willem II en FC Twente hebben zondagmiddag de punten gedeeld in Tilburg. Het treffen tussen de ploegen uit Tilburg en Enschede eindigde zoals het begon: 0-0. Beide ploegen kregen een aantal aardige kansen.

Willem II dacht in de eerste helft recht te hebben op een penalty toen Thom Haye naar de grond werd getrokken in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Ed Jansen wilde van niets weten. Onder meer Fran Sol en Anouar Kali waren later nog dichtbij de openingstreffer. Namens Twente had Kamohelo Mokotjo de 0-1 op de slof. Domper voor de thuisploeg was het uitvallen van Jordens Peters. De Willem II-verdediger greep naar zijn hamstring en is mogelijk meerdere weken uit de roulatie.

De wedstrijd was voor de rust nog wel vermakelijk, maar na de pauze daalde het niveau. Beide ploegen slaagden er amper in om tot uitgespeelde kansen te komen. Wel waren er nog een aantal disctabele momenten. Willem II wilde een penalty en Twente dacht dat een Tilburgse verdediger hands maakte in het strafschopgebied. De leidsman wuifde beide incidenten weg.

Door het gelijkspel klimt Willem II één plek op de ranglijst. De Tricolores staan nu 13e, met 15 punten. Twente heeft 21 punten en staat zesde.