Ake zorgt voor uitzinnige taferelen bij krankzinnige zege op Liverpool

04-12-2016 16:24
4

Liverpool stevende zondag lang af op een nieuwe driepunter, ditmaal op bezoek bij Bournemouth, maar heeft dure punten gemorst in een krankzinnige pot: 4-3. De ploeg van Jürgen Klopp gaf een voorsprong van 1-3 weg. Nathan Ake maakte de winnende.

De wedstrijd begon juist heel voortvarend voor The Reds, die na 22 minuten op een riante 0-2 voorsprong stonden. Eerst scoorde smaakmaker Sadio Mané en twee minuten later verdubbelde Divock Origi de score, nadat hij de vijandelijke doelman omspeelde en vanuit een moeilijke hoek knap raak schoot.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Liverpool, totdat Ryan Fraser bij Bournemouth in de ploeg kwam. Hij kwam na 55 minuten als invaller, versierde een minuut later strafschop die werd benut door Callum Wilson en mikte zelf de 2-3 tegen de touwen. Voor dat moment had Emre Can ook fraai gescoord.

Fraser bleef een doorn in het oog van de Liverpool-defensie en kantelde de wedstrijd volledig. Uit zijn voorzet maakte verdediger Steve Cook de 3-3. In de krankzinnige wedstrijd maakte Ake in de slotfase de 4-3, waardoor Liverpool puntenverlies lijdt en koploper Chelsea voor even uit het oog verliest.