Geïrriteerde Zivkovic: Dat is zijn keus, maar dan moet hij hem wel maken

Geïrriteerde Zivkovic: "Dat is zijn keus, maar dan moet hij hem wel maken"

04-12-2016 17:53

Richairo Zivkovic voelt zich steeds meer thuis bij FC Utrecht. De jonge spits ziet zijn ploeg na de 0-2 zege op ADO Den Haag meer 'op gang' komen.

"We zijn goed op gang. Elke wedstrijden worden we beter. We hebben het ook vandaag goed gedaan", vertelt Zivkovic bij de NOS. "We hadden pech, veel gelijkgespeeld en wedstrijden onnodig verloren. We moesten wennen voorin. Ik was natuurlijk ook nieuw. Ik had nog nooit samengespeeld met hen. Dat gaat de laatste wedstrijden steeds beter."

Tijdens de wedstrijd was er een klein incident tussen Zivkovic en Sebastién Haller. De Franse spits gaf de bal niet af. "We lopen met z'n tweeën op de keeper. Hij kiest om zelf te schieten. Dat is zijn keus, maar dan moet hij hem wel maken. Boos? Dat was emotie. Ik speel de bal gewoon. Het maakt niet uit of het daarvoor andersom was, dan gun ik m'n medespeler gewoon een goal."

Dit seizoen is voor Zivkovic een soort revanche-seizoen voor afgelopen jaar. "Ik heb het hier naar m'n zin. Het is een leuke groep. We presteren, dat is mooi. Wat de rol van trainer Erik Ten Hag is? Hij is met jongens bezig, met mij bezig. Hij geeft me vertrouwen. Ook als het even niet goed gaat, laat hij me staan. Uiteindelijk heb je dat als speler nodig."