Torino-ster heeft zéér opvallende clausule van honderd miljoen in nieuw contract

Torino-ster heeft zéér opvallende clausule van honderd miljoen in nieuw contract

04-12-2016 21:42
4

Torino-aanvaller Andrea Belotti heeft zijn contract verlengd. De Italiaan heeft een zeer opvallende clausule in zijn vernieuwde contract laten opnemen.

Belotti heeft een contract getekend dat hem tot 2021 bij Torino houdt, zo meldt de club uit de Serie A zondag. Schokkender is de clausule die Torino heeft afgedwongen. De aanvaller mag alleen vertrekken wanneer een club honderd miljoen voor hem over heeft. Dat is nog niet alles: alleen buitenlandse clubs kunnen aan die clausule voldoen. Andere Italiaanse clubs kunnen het binnenhalen van Belotti dus vergeten.

"Ik ben blij dat ik u kan mededelen dat we het contract met Belotti hebben verlengd tot 2021", reageert Torino-directeur Beppe Fossati. "Bovendien hebben we een clausule in het contract, waardoor Belotti alleen naar het buitenland kan, voor een bedrag van honderd miljoen euro", zegt Fossati, onder luid gejuich van de aanwezige fans. Torino lijkt daarmee Juventus een stap voor te willen zijn. De landskampioen van Italië haalde afgelopen zomer spelers weg bij de concurrent, omdat de club aan de clausules in het bedrag wilde voldoen. Dat is door deze clausule niet meer mogelijk.

Belotti is dit seizoen zeer belangrijk voor Torino. In dertien wedstrijden voor de nummer zeven van Italië scoorde hij tien keer en gaf hij drie assists.