Held en schlemiel Ziyech: Toen hij floot dacht ik al: voor wat fluit je?

Held en schlemiel Ziyech: "Toen hij floot dacht ik al: voor wat fluit je?"

04-12-2016 21:58
9

Hakim Ziyech was zondagmiddag weer eens belangrijk voor Ajax. De middenvelder zorgde vanaf de penaltystip voor de verlossende 2-0 tegen FC Groningen.

"Het was een zeer moeizame wedstrijd", begint Ziyech tegen AT5. "We hadden wat problemen met het middenveld, omdat zij daar een man meer hadden. De ruimtes werden daardoor te groot voor ons, we konden het niet belopen. Daardoor kregen we niet echt grip op de wedstrijd", constateert hij. "We hebben hebben vooral in de eerste helft mogelijkheden gehad om de 2-0 te maken, maar dat gebeurde niet. Dan moet je door blijven gaan, maar het wilde maar niet lukken. Tot de zeventigste minuut."

Op dat moment kreeg Ajax namelijk een strafschop. "Ik wist niet eens dat we een penalty kregen. Opeens zag ik de scheidsrechter naar de stip wijzen. Toen hij floot dacht ik al: voor wat fluit je?" Ziyech pakte de bal op en kreeg bezoek van invaller Anwar El Ghazi. "Hij vroeg of hij hem mocht nemen. Maar ik nam mijn verantwoordelijkheid. De eerste maakte ik, de tweede ging mis", zegt Ziyech.

Dat Ziyech een klik heeft met El Ghazi is al langer bekend. De middenvelder is dan ook blij dat zijn maatje weer terug bij de wedstrijdselectie is, na een disciplinaire straf van een aantal weken. "Anwar viel goed in en was heel gevaarlijk. Daar kunnen we zeker blij mee zijn", besluit Ziyech.