Mourinho na Fellaini-mislukking: Dacht dat je meer van voetbal wist

Mourinho na Fellaini-mislukking: "Dacht dat je meer van voetbal wist"

04-12-2016 23:23
2

Manchester United-manager José Mourinho bracht zondag tijdens het treffen met Everton Marouane Fellaini vijf minuten voor tijd in om de 0-1 voorsprong te verdedigen, maar dat pakte even anders uit, gezien de 1-1 eindstand. Toch blijft de Portugees zijn wissel verdedigen.

In plaats van dat Fellaini als blok voor de verdediging alle ballen zou wegrammen, veroorzaakte hij vlak voor tijd de strafschop waaruit Leighton Baines de 1-1 maakte. Gevraagd naar waarom Mourinho Fellaini had ingebracht, antwoordde de Portugees: "Ik dacht dat je meer van voetbal wist dan je nu laat blijken."

"Everton is geen team meer dat zoveel passes heeft als vroeger. Everton is een team dat directer speelt. De keeper speelt direct, Ashley Williams speelt direct, Ramiro Funes Mori speelt direct. Alles direct. Wanneer je op de bank een speler van twee meter hebt, zet je die verdediger voor de defensieve linie om het team te helpen de wedstrijd te winnen", verklaarde Mourinho zijn keuze, die United uiteindelijk twee punten kostte.