Van Zweden wil aandelen Wang: Chinees kan vier miljoen euro verlies draaien

Van Zweden wil aandelen Wang: Chinees kan vier miljoen euro verlies draaien

04-12-2016 23:26
10

Ondernemer John van Zweden hoopt aan vier tot vijf miljoen euro genoeg te hebben om de aandelen van grootaandeelhouder Hui Wang over te kopen. Dat zei Van Zweden zondag bij Rondo op Ziggo Sport.

Van Zweden wil dat bedrag niet alleen ophoesten en doet een beroep op andere Hagenezen als Martin Jol en Dick Advocaat. "Ik wil heel graag het karretje trekken. Ik heb Swansea City verkocht, dus ik heb wat centen om in ADO te gooien", zegt Van Zweden. "In min eentje zou ik het niet doen. Maar met een aantal Hagenezen zou ik het zeker durven."

Van Zweden geeft de opmars van Swansea als voorbeeld. Dat hebben we met zes mensen gedaan, vanaf de onderkant van het Engelse voetbal, bijna vanuit de amateurs. Opgewerkt naar de Premier League, waar we al vijf jaar inzitten."

De 'behangkoning' denkt te weten hoeveel geld er nodig is om Wang uit te kopen. "Wang heeft die aandelen voor acht miljoen euro gekocht, maar ze zijn niet meer dan drie tot vier miljoen euro waard. Als wordt aangetoond dat Wang verantwoordelijk is voor mismanagement, kunnen we ze misschien voor vier, vijf miljoen euro overkopen."