Jansma verbolgen: 'Of hij liegt? Ik zou niet weten wat hij anders doet'

Jansma verbolgen: 'Of hij liegt? Ik zou niet weten wat hij anders doet'

05-12-2016 12:04
12

ADO Den Haag verloor zondag met 0-2 van FC Utrecht door doelpunten van Nacer Barazite en Sébastien Haller. Daarmee werd er nog wat meer zout in de Hagenese wonden gestrooid. Afgelopen week werd duidelijk dat er een behoorlijke ruzie is ontstaan tussen de club en de Chinese eigenaar Hui Wang. Volgens Kees Jansma, lid van de raad van commissarissen van de club, valt er niet te communiceren met de investeerder.

"Wang eiste onder meer een sterke spelersgroep, een betere jeugdopleiding, hogere salarissen en vernieuwingen in het stadion", zei de presentator zondag, aan tafel bij Studio Voetbal. "ADO heeft het merendeel gedaan, alleen het geld kwam niet", is Jansma verbolgen. "Wang zegt dat hij tussen de vijf en zes miljoen heeft overgemaakt. We hebben alle bankrekeningen nog eens nagekeken en komen tot 3,6 miljoen. Of hij liegt? Ik zou niet weten wat hij anders doet."

Er valt moeilijk communiceren met de Chinese eigenaar, concludeert Jansma. Afgelopen dinsdag zou er een overleg plaatsvinden met onder andere Wang, maar hij kwam voor de zoveelste keer niet opdagen. Dat terwijl het gesprek op aanraden van Wang juist naar dinsdag was verzet.

"Zonder bericht van afmelding bleef hij weg... Mijn laatste contact met Wang dateert van 24 oktober." ADO Den Haag neemt na de afgelopen speelronde de vijftiende plaats op de ranglijst in. De eerste drie competitiewedstrijden werden gewonnen door de ploeg van trainer Zeljko Petrovic. Sindsdien werden er slechts vijf punten verzameld.

Lees ook: Van Zweden neemt de leiding en wil ADO overnemen: 'Huilen, huilen'