Respect voor 'strijdende' Feyenoorder: 'Heeft veel moeten doorstaan'

Respect voor 'strijdende' Feyenoorder: 'Heeft veel moeten doorstaan'

05-12-2016 14:55
1

Tonny Vilhena zette Feyenoord zondag op het goede spoor tijdens de 6-1 thuiszege op Sparta. De 21-jarige middenvelder vierde zijn treffer in een hoek bij de cornervlag en hief beide handen ten hemel als eerbetoon aan zijn moeder.

Eric Botteghin was niet verrast door de actie van Vilhena. "Tonny heeft een paar heel moeilijke jaren achter de rug", zegt hij in De Telegraaf. "Hij heeft met zijn familie veel moeten doorstaan. Ik vond het prachtig dat hij die eerste goal kon maken tegen Sparta. Hij stond er gewoon weer en dat is heel bijzonder. Zo kort na zo’n heftige gebeurtenis. Ik heb veel respect voor hem, ik vind hem ook een echte strijder."

Wedden

Meer odds

Zelf liet Botteghin merken dat zijn hart bij de slachtoffers en de nabestaanden van de vliegramp in Zuid-Amerika is. Volgens de Braziliaanse verdediger wordt al het eerbetoon in de rest van de wereld gewaardeerd in zijn vaderland. "Kijk wat er op alle voetbalvelden gebeurt, kijk naar de fans en de ploegen in alle landen. Mensen in Brazilië vinden dat heel mooi. Ik heb daarover al veel reacties gezien."

"Het was misschien niet de bekendste voetbalploeg in Brazilië, maar de manier waarop de spelers en iedereen is omgekomen heeft iedereen geraakt", besluit Botteghin.