Update: Kous nog niet af na forse schorsingen voor Agüero en Fernandinho

Update: Kous nog niet af na forse schorsingen voor Agüero en Fernandinho

05-12-2016 18:04
12

De Engelse voetbalbond FA heeft Sergio Agüero voor vier wedstrijden geschorst. De aanvaller van Manchester City kreeg zaterdag in de met 3-1 verloren topper tegen Chelsea een rode kaart na een schandalige overtreding op David Luiz.

Het treffen op Stamford Bridge ontspoorde in de slotfase volledig. Na een aaneenschakeling van incidenten werd eerst Agüero van het veld gestuurd en niet veel later mocht ook ploeggenoot Fernandinho de kleedkamers opzoeken. De Braziliaanse middenvelder duwde Cesc Fabregas over de reclameborden, nadat er een opstootje ontstond na de charge van Agüero. Fernandinho moet daarvoor drie wedstrijden toekijken.

City-manager Pep Guardiola bood na afloop al zijn excuses aan voor het gedrag van zijn spelers. "Ik houd hier helemaal niet van. Ik bied mijn welgemeende excuses aan voor wat er allemaal gebeurde", liet de Spanjaard weten. The Citizens kwamen voor rust nog op voorsprong, maar na de pauze kantelde Chelsea de wedstrijd: 3-1.

Agüero en Fernandinho missen de duels met Leicester City, Watford en Arsenal. De Argentijn ontbreekt ook nog tegen Hull City.

Update 18.04 uur: Met de schorsingen van Agüero en Fernandinho is de kous nog niet af. De FA is naar aanleiding van de schermutselingen een vooronderzoek begonnen. Beide clubs worden ervan beticht hun spelers niet onder controle te hebben gehad in de hectische slotfase. Chelsea en Manchester City kunnen tot donderdagavond hun verweer indienen.