Hummels sloeg Spaanse top-drie af: 'Daar houd ik niet zo van'

Hummels sloeg Spaanse top-drie af: 'Daar houd ik niet zo van'

05-12-2016 23:46
1

Mats Hummels speelt inmiddels in het shirt van Bayern München, maar had twee jaar geleden voor Manchester United kunnen kiezen. De Duitse verdediger was dicht bij een akkoord met de Engelse grootmacht.

Twee jaar geleden was er serieuze belangstelling van Real Madrid, Barcelona en Atlético Madrid, maar volgens de hoofdrolspeler zelf was United het dichtst bij zijn handtekening. "Ja, een akkoord was dichtbij", vertelt de verdediger aan The Daily Mail. "Heel erg dichtbij. Er zijn een paar jaar geleden meerdere gesprekken gevoerd en er waren aanbiedingen. Vanuit Engeland en van de drie Spaanse topteams."

"De Spaanse belangstelling bestond uit slappe aanbiedingen, daar hou ik niet van. Niets kwam in de buurt bij het bod dat vanuit Engeland kwam. Louis van Gaal (toenmalig United-trainer, red.) wilde me hebben, maar hij was niet de enige. Het wordt nu nog moeilijk voor me om een keer in Engeland te spelen, ik word komende maand 28 jaar. En ik heb voor vijf seizoenen bij Bayern München getekend", besluit Hummels.