Crowdfundactie helpt transfer: Dan ben ik best bereid Dennis profclub te gunnen

Crowdfundactie helpt transfer: "Dan ben ik best bereid Dennis profclub te gunnen"

06-12-2016 11:42
6

De kans is aanwezig dat Dennis Kaars alsnog de overstap naar het profvoetbal maakt. Door een crowdfundactie is de transfer van de ASV De Dijk-spits naar Sparta dichterbij gekomen.

Dat laat de amateurclub weten aan Metro. Middels een crowdfundactie wordt geprobeerd het verschil tussen vraag en aanbod van De Dijk en Sparta te overbruggen. Er moet vijfduizend euro worden opgehaald om de transfer doorgang te laten vinden."Ik weet niet of het heel serieus is bedoeld, maar ik ben er erg blij mee. Heel sympathiek", zegt voorzitter Ton Langelaar van de Derde Divisie-club.

Wedden

Meer odds

"Ik heb nog geen geld op mijn rekening gezien, maar zo'n initiatief helpt uiteraard altijd", vervolgt de preses. De teller van de crowdfundactie van Voetblah staat tot nu toe op 1000 euro. De transfer van amateurspits Kaars naar profclub Sparta ketste onlangs af omdat de Rotterdamse club 5000 euro wilde neertellen, terwijl De Dijk 10.000 euro vroeg.

"Als ze een substantieel deel van die 5.000 euro ophalen, ben ik best bereid om Dennis een kans bij een profclub te gunnen. Het gaat ons niet alleen om het geld, maar vooral om het principe dat Sparta te weinig geld bood voor onze wel heel veel scorende spits", aldus Langelaar.