'Ik ben niet kapitaalkrachtig genoeg om ADO in mijn eentje te redden'

'Ik ben niet kapitaalkrachtig genoeg om ADO in mijn eentje te redden'

06-12-2016 17:23
19

ADO Den Haag-fan John van Zweden heeft opnieuw bevestigd dat hij plannen heeft om zijn geliefde club over te nemen. Samen met een aantal gefortuneerde compagnons wil Van Zweden ADO verlossen uit de handen van Hui Wang, die er in de ogen van de Hagenaar een potje van maakt. 

ADO spande afgelopen week een rechtszaak aan tegen Wang, die niet heeft voldaan aan betalingsverplichtingen. Mogelijk raakt de Chinese ondernemer zijn aandelen kwijt. "Als Wang op 15 december in het ongelijk wordt gesteld, ga ik de dag erna de koppen bij elkaar steken om ADO Den Haag in handen van supporters te krijgen. Ook ik ben niet kapitaalkrachtig genoeg om de club in mijn eentje te redden", vertelde Van Zweden dinsdag bij radioprogramma De Nieuws BV. "Maar ik beloof dat het goed gaat komen met ADO."

"In mijn eentje ga ik het van mijn levensdagen niet doen. Ik heb het bij Joop Munsterman (FC Twente) en Karel Aalbers (Vitesse) mis zien gaan", vervolgt 'de behangkoning', die eerder dit jaar zijn Swansea City-aandelen van de hand deed en daar miljoenen voor incasseerde. "Dat waren ook mensen met hart voor de club, maar zij kunnen nu de stad niet meer in."