Bosz verdedigt Ajax-talent: Het zijn natuurlijk geen volwassen kerels

Bosz verdedigt Ajax-talent: "Het zijn natuurlijk geen volwassen kerels"

06-12-2016 18:16
9

Niet Anwar El Ghazi, maar Vaclav Cerny was afgelopen zondag tegen FC Groningen (2-0 zege) de vervanger van Bertrand Traoré op rechtsbuiten. Peter Bosz noemt het een 'lastige keuze'.

Bosz had tegen Groningen weer de beschikking over El Ghazi, maar koos voor negentienjarige Cerny. "Vaclav is een jongen die ook bij Jong Ajax af en toe laat zien waarom het zo'n groot talent is", aldus de trainer tegen Ajax TV.

Cerny, die niet zijn beste wedstrijd speelde, werd na een uur gewisseld voor El Ghazi. "Dat is helemaal niet erg", aldus Bosz over de matige beurt van zijn Tsjechische pupil. "Hij is pas negentien jaar. Mensen, ook hier, verwachten heel veel van jonge talenten. We vinden eigenlijk dat ze er gewoon moeten staan als een volwassen kerel."

"Maar het zijn natuurlijk geen volwassen kerels. Het kenmerk van jonge spelers is wisselvalligheid. Vaclav heeft in de eerste helft een aantal geweldige acties laten zien, maar hij moet zich ook verbeteren. Die tijd krijgt hij bij ons. Het is onmogelijk om er als negentienjarige volledig te staan. Ik ben dus blij dat ik El Ghazi achter de hand heb. Hij deed het als invaller prima."