Rel rond geschorste Strootman: We zijn verbijsterd en staan perplex

Rel rond geschorste Strootman: "We zijn verbijsterd en staan perplex"

06-12-2016 18:28
14

AS Roma is woest door de schorsing voor Kevin Strootman. De tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond (FIGC) schorste de Oranje-international dinsdag voor twee duels.

Strootman mist daardoor de toppers tegen AC Milan en Juventus. "We zijn verbijsterd en staan perplex door dit nieuws", reageert directeur Mauro Baldissoni tegenover Roma TV. "We hebben meteen beroep aangetekend en verwachten dat de schorsing alsnog wordt kwijtgescholden."

Het blijkt dat Strootman niet is gestraft voor het gooien van water naar Lazio-speler Dario Cataldi, maar vanwege het 'simuleren van een vergrijp'. Cataldi greep hem bij zijn kraag. Strootman ging vervolgens met wat theater naar de grond. "Het is extreem dubieus, vooral ook doordat Cataldi is geschorst voor zijn actie", aldus Baldissoni.

"Strootman valt omdat aan hem wordt getrokken, maar staat gelijk weer op. Er is geen sprake van simulatie. Ik denk dat iedereen op die manier zou reageren. Hij weet niet wat er achter hem gebeurt en gaat naar beneden uit angst voor een aanval van achteren.Dat is toch logisch?"