In het kort: Dinamo Zagreb is slechtste CL-deelnemer ooit, nominatie Dolberg

In het kort: Dinamo Zagreb is slechtste CL-deelnemer ooit, nominatie Dolberg

07-12-2016 23:34
4

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Dolberg genomineerd in Denemarken
Kasper Dolberg maakt kans op een individuele prijs. De negentienjarige spits van Ajax is in zijn vaderland Denemarken genomineerd als sporttalent van het jaar. Hij concurreert met negen andere sporters dan wel sportteams. Dolberg hoort donderdag 29 december of hij de prijs ook in ontvangst mag nemen. Hij brak dit seizoen door bij Ajax, waar de teller intussen op 11 doelpunten in 23 officiële duels staat.

Slechtste CL-deelnemer aller tijden
Dinamo Zagreb is officieel de slechtste Champions League-deelnemer aller tijden. De Kroatische kampioen eindigde in groep H zonder punten én zonder doelpunten, met een doelsaldo van -15. Daarmee overtreft Dinamo het negatieve record van Maccabi Haifa uit Israël. Die club eindigde in het seizoen 2009/2010 zonder punten en goals als laatste in een groep met Girondins Bordeaux, Bayern München en Juventus. Het doelsaldo was slechts -8.

Brozovic tekent nieuw contract
Marcelo Brozovic heeft zijn contract bij Internazionale verlengd tot medio 2021. De middenvelder uit Kroatië lag aan het begin van het seizoen nog in de clinch met toenmalig trainer Frank de Boer en werd zelfs even uit de selectie gezet vanwege zijn houding, maar is weer helemaal in genade aangenomen onder de nieuwe trainer Stefano Pioli.

Van Wolfswinkel bijna terug
Ricky van Wolfswinkel wil komend weekend tegen Sparta zijn rentree maken bij Vitesse. Twee weken geleden liep de spits een liesscheurtje op tijdens het duel met Excelsior en woensdag trainde hij weer bijna volledig mee met de Arnhemse club. Alleen de partijvorm sloeg hij over.

Vlaar niet bij AZ
Een domper voor AZ. De Alkmaarders kunnen donderdag tegen Zenit Sint-Petersburg niet beschikken over Ron Vlaar, zo meldt De Telegraaf. De aanvoerder ondervindt te veel last van een kuitblessure. Derrick Luckassen is waarschijnlijk zijn vervanger. Het is overigens niet de verwachting dat Zenit, dat al geplaatst is, spelers rust gaat geven.

Politiemacht bij duel Ajax
In Luik is donderdag een ware politiemacht op de been om het duel tussen Standard Luik en Ajax in goede banen te leiden. De burgemeester wilde aanvankelijk driehonderd politieagenten inzetten, maar heeft er op het laatste moment nog honderd agenten bijgezet. De gemeente ziet de wedstrijd in de Europa League als een risicoduel van de hoogste categorie.

Dieptepunt Nederlanders in Champions League
Voor het eerst sinds de huidige opzet van de Champions League (seizoen 2003/2004) zijn er in de knock out-fase slechts twee Nederlanders actief. Arjen Robben en Jasper Cillessen drongen met respectievelijk Bayern München en Barcelona door tot de achtste finales. Niet eerder was het aantal Nederlanders na de winterstop zo laag, zocht de NOS uit.