'Geschoffeerde' Van Praag laat wenkbrauwen fronsen: 'Hij was nu de pyromaan'

'Geschoffeerde' Van Praag laat wenkbrauwen fronsen: 'Hij was nu de pyromaan'

07-12-2016 22:49
5

De reactie van Michael van Praag heeft wenkbrauwen doen fronsen. Weliswaar werd hij herkozen als bondsvoorzitter, Van Praag voelde zich geschoffeerd door clubs uit de Eredivisie en Jupiler League.

Eén club uit het betaald voetbal stemde tegen Van Praag, 21 BVO's onthield zich van stemming. "Ik vond de reactie van Van Praag overigens heel bijzonder en weinig presidentieel", zegt Telstar-directeur Pieter de Waard tegen Voetbal International.

De directeur van de Jupiler League-club vervolgt: "In plaats van dat hij zijn verlies als een vent nam, de rug rechtte en de boel weer naar zich toetrok, gooide hij meer olie op het vuur. Maar het was helaas geen haarlemmerolie. In plaats daarvan was hij nu de pyromaan." 

Welke club tegenstemde blijft binnenskamers. De Waard: "Wie dat is? Geen idee. De stemming was anoniem en het geheim van Zeist blijft het geheim van Zeist."

Lees ook: Van Praag: "Ik ben geschoffeerd op een manier die alle perken te buiten gaat" en Clubs verbaasd over 'beledigde' Van Praag: 'Deze wijze is ontluisterend'