'Chelsea broedt op sensationele coup voor Premier League-topscorer'

'Chelsea broedt op sensationele coup voor Premier League-topscorer'

08-12-2016 00:00
5

De moeizame contractonderhandelingen tussen Alexis Sanchez en Arsenal eisen wellicht zijn tol. Chelsea hoopt gebruik te maken van de onzekerheid in Noord-Londen.

Sanchez steggelt al weken met Arsenal over de voorwaarden in zijn nieuwe contract. De gesprekken zitten vooral vast op het salaris. Op dit moment verdient de Chileense aanvaller 150.000 euro per week in het Emirates Stadium. Dat bedrag volgens zijn management flink worden opgeschroefd, omdat Sanchez schermt met een Chinese aanbieding van liefst 470.000 euro per week.

Arsenal gaat vooralsnog niet in op de wensen en van die impasse hoopt Chelsea gebruik te maken. Althans, dat meldt The Mirror. De Engelse boulevardkrant schrijft dat Sanchez een favoriet is van de leiding op Stamford Bridge. Op dit moment is hij samen met Chelsea-spits Diego Costa topscorer van de Premier League met elf doelpunten.

Chelsea heeft tot op heden geen officiële poging gedaan voor Sanchez, maar zal de belangstelling wél concretiseren als de onderhandelingen tussen de 27-jarige aanvaller en Arsenal stuklopen. Sanchez was afgelopen weekend nog goed voor een hattrick in de competitiewedstrijd tegen West Ham United (1-5).