Door Ajax is van tevoren aangegeven: je moet echt flexibel zijn

"Door Ajax is van tevoren aangegeven: je moet echt flexibel zijn"

08-12-2016 07:13
25

Jong Ajax is bezig aan een uitmuntend seizoen en staat tweede in de Jupiler League. Eén van de drijfveren achter het succes is trainer Marcel Keizer, die veel van 'zijn' jongens donderdag in het eerste van Ajax ziet spelen tegen Standard Luik.

"Ik zit vooral te kijken van: oh goed, oh slecht. Het is professionele interesse", begint Keizer in De Telegraaf. "Binnen Ajax zijn er een heleboel mensen verantwoordelijk voor dat ze daar nu staan en natuurlijk vooral de spelers zelf. Ik ben nu trainer van Jong Ajax en heb ze een tijdje onder mijn hoede gehad. Maar er zijn ook coaches van de A1, B1 en C1 die met ze hebben gewerkt."

Wedden

Meer odds

Keizer is bescheiden, wil het succes zelf niet 'claimen' en beleeft veel plezier aan het werken met onder meer Abdelhak Nouri, Donny van de Beek en Matthijs de Ligt. "Het zijn heel goede voetballers, grote talenten. Het is hartstikke leuk om met die jongens te werken", aldus Keizer, die koos voor Jong Ajax in plaats van Cambuur. "De keuze tussen Cambuur en Jong Ajax was een keuze tussen twee heel mooie opties. Bij Cambuur wist ik wat ik had, maar Ajax blijft voor mij iets bijzonders."

Vanuit Amsterdam kreeg hij duidelijke wensen door. "Door Ajax is van tevoren aangegeven: je moet echt flexibel zijn, wil je Jong Ajax kunnen trainen. Dat is al wel gebleken de afgelopen maanden. De grootste talenten trainen vaak bij Ajax 1 en niet meer bij mij. Ze spelen echter wel veel met Jong Ajax. Dat is ook het mooie van Ajax."