'Derde finale' tegen Ajax: Jammer genoeg wordt daar nu niet over gepraat

'Derde finale' tegen Ajax: "Jammer genoeg wordt daar nu niet over gepraat"

08-12-2016 08:03
3

Standard Luik moet er donderdag in de Europa League alles aan gaan doen om te winnen van Ajax. De Belgen staan met zes punten tweede in de groep, maar voelen de hete adem van Celta De Vigo in de nek. Bij Standard heerst er echter veel vertrouwen.

"We zitten in een goede periode", vertelt trainer Aleksandr Jankovic aan Het Laatste Nieuws. "Jammer genoeg wordt daar nu niet over gepraat. We speelden een goede wedstrijd in Charleroi. Door alle gebeurtenissen wordt dat nu niet naar waarde geschat. We spelen nu onze derde finale in de Europa League. De spelers zijn gemotiveerd. Ze zullen er alles aan doen om de kwalificatie af te dwingen."

Ajax heeft niets meer te winnen of te verliezen tegen Standard. De ploeg van Peter Bosz kiest vermoedelijk dan ook voor een aangepaste opstelling. Jankovic wil echter niet spreken van een b-ploeg. "Voor mij is het een wedstrijd met rechtstreekse uitschakeling. Ik ga Ajax niet onderschatten. Die zogenaamde 'b-ploeg' heeft wel met 2-0 gewonnen tegen Panathinaikos. Daar zijn wij niet in geslaagd."