FC Barcelona meldt zich en heeft verregaande interesse in aanvoerder

FC Barcelona meldt zich en heeft verregaande interesse in aanvoerder

08-12-2016 09:00
5

Darijo Srna staat voor een transfer naar FC Barcelona. De 34-jarige captain van Shakhtar Donetsk staat in de belangstelling van de Catalanen, zo laat nu ook zijn huidige werkgever weten.

"We weten van de interesse", zegt trainer Paulo Foseca van Shakhtar tegenover El Mundo Deportivo. In aanloop naar het Europa League-duel tussen zijn club en Sporting Braga gaat de coach in op een mogelijk vertrek van de Kroaat. "Het is niet aan mij om hier een beslissing over te nemen. Iedereen weet hoe belangrijk Srna voor ons team is en we weten ook dat hij enorm belangrijk is voor de club."

"Srna heeft al heel veel jaren achter de rug bij ons en ik hoop écht dat hij niet vertrekt", aldus Foseca in een reactie op de geruchten. Srna speelde dit seizoen in twaalf competitiewedstrijden mee met Shakhtar. Na zeventien competitieduels staat de club dik bovenaan, met tien punten voorsprong op nummer twee Dinamo Kiev. Shakhtar won al tien duels op rij en is al 23 duels op rij ongeslagen. 21 van die duels werden gewonnen.