Het is me nog steeds een raadsel waarom ik verkocht werd door Ajax

"Het is me nog steeds een raadsel waarom ik verkocht werd door Ajax"

08-12-2016 15:52
1

Simon Tahamata is één van de spelers die voor zowel Ajax als Standard Luik heeft gevoetbald. De aanvaller speelde vier seizoenen in het eerste van de Amsterdammers, waarna hij uit het niets aan de Belgische club werd verkocht. Hij snapt nog steeds niet precies waarom.

"Het is me nog steeds een raadsel waarom ik verkocht werd", zegt de zestigjarige Tahamata tegen NOS. "Het was wel een klap destijds, we zaten al in de voorbereiding. Ik had er best moeite mee." De vleugelspeler werd de dag daarna direct naar Luik gebracht. Na enkele seizoenen concludeerde Tahamata dat de transfer uiteindelijk goed is uitgepakt. "Ik heb in de finale van de Europa Cup II gespeeld tegen FC Barcelona, ik ben twee keer kampioen geworden en ik won de beker. Ik werd op handen gedragen."

Wedden

Meer odds

Inmiddels is Tahamata weer actief in Amsterdam. Bij Ajax wordt de oud-speler ingezet als techniektrainer voor de jeugd, waar hij nog elke dag trots op is. "Ik ben zo trots op die gasten. Het is mooi om te zien hoeveel er dit seizoen hun debuut hebben gemaakt. Dat is toch top? Ik dank God nog elke dag op mijn blote knieën dat ik met voetbal bezig mag zijn", zijn de lovende woorden van de tweebenige Tahamata.