Ziyech: Denk dat ze op het puntje van hun stoel zitten als ik aan de bal ben

Ziyech: "Denk dat ze op het puntje van hun stoel zitten als ik aan de bal ben"

08-12-2016 16:36
4

Kasper Dolberg en Hakim Ziyech staan meer en meer op bij Ajax. Het team van Peter Bosz krijgt steeds meer vorm en het tweetal heeft een belangrijk aandeel in de goede prestaties van de club. In een commercial van Adidas spreekt het duo zich uit.

"Ajax is de grootste club in Nederland, toch anders dan alle andere clubs", begint Ziyech. Dolberg vult aan: "Je voelt gewoon dat voetbal zoveel betekent hier voor mensen in Amsterdam." De twee hebben unieke kwaliteiten. Ziyech: "Ik denk dat ik onvoorspelbaar ben en dat mensen op het puntje van hun stoel zitten als ik aan de bal ben."

Dolberg heeft vooral een neusje voor de goal. "Je kunt veel trainen en alles maar blijven herhalen, maar het gaat uiteindelijk om je instinct", zegt de Deen. Ziyech is lovend over zijn kompaan: "Dolberg is een complete speler, met scorend vermogen en een winnaarsmentaliteit."

En andersom is Dolberg ook lyrisch over Ziyech. "Soms voel je gewoon dat er een soort connectie is. Voor mij is het gemakkelijk om met hem te spelen, omdat hij zo goed is. Als ik iets doe, dan weet hij hoe hij me de bal moet bezorgen."