Zoet voelt zich niet aangesproken door Brands: Dan staan we er wel goed voor

Zoet voelt zich niet aangesproken door Brands: "Dan staan we er wel goed voor"

08-12-2016 18:10
8

PSV verkeert in een diepe sportieve dip, maar Jeroen Zoet onttrekt zich dit seizoen daaraan. De doelman heeft in de Eredivisie pas zeven keer hoeven vissen en voelt zich daarom ook niet aangesproken door technisch manager Marcel Brands.

Brands zei woensdag na de deceptie in de Champions League (vierde plaats en dus geen Europa League) dat vooral de spelers die er voor dit seizoen al waren niet aan de verwachtingen voldoen. "Ik ben onderdeel van het team en als team staan we er niet goed op. Maar als je puur en alleen naar tegengoals kijkt, dan staan we er wel goed voor", zegt Zoet in gesprek met de NOS.

Het probleem zit hem vooral in het scoren. Dat lukt PSV amper. "We staan redelijk goed defensief, maar we hebben net niet het geluk dat we een doelpunt maken", zegt Zoet. "De twijfel gaat dan in je kop zitten en tegenstanders zijn vaak al tevreden met 0-0 tegen ons." De doelman richt zich nu op de titel. "Ze zeggen dat het team met de minste tegengoals meestal kampioen wordt en nu we uit Europa liggen, kunnen we ons iedere week optimaal voorbereiden op de competitie."