AZ-uitblinker: 'Zelfs bij Voetbal Inside lijken de meningen wat bij te draaien'

AZ-uitblinker: 'Zelfs bij Voetbal Inside lijken de meningen wat bij te draaien'

09-12-2016 18:04
14

Bij Heracles Almelo bouwde Wout Weghorst een reputatie op als één van de irritantste spelers van de Eredivisie. Maar de meningen over de spits, die afgelopen zomer verkaste naar AZ en het daar uitstekend doet, lijken nu bij te draaien. 

Bij de vraag wie hun vervelendste tegenstander was of is, liet menig Eredivisie-speler de afgelopen jaren de naam van Weghorst vallen. "Ik hoor en lees het vaker, ja. Maar het maakt me niet uit, want als ze me kennen, zeggen ze allemaal dat ik toch wel meeval", reageert de lange aanvaller in Voetbal International. 

Wedden

Meer odds

"Daarom kan ik er goed mee leven. Natuurlijk is het leuker als ze positief over je praten. Zelfs op tv bij Voetbal Inside lijken de meningen wat bij te draaien", constateert Weghorst. "Afgelopen zomer kwam Rens van Eijden naar AZ. Hij vertelde me dat-ie Mats Seuntjens nog net vond kunnen als ploeggenoot, maar dat-ie op mij niet echt zat te wachten. Hij vond me een irritante gozer."

"Drie dagen later kwam Rens al naar me toe. Hij had zich vergist. Voor mij is dat genoeg. Daarbij: als tegenstanders zich aan je ergeren, doe je toch iets goed. Beter dát dan dat ze je een lekkere spits vinden om tegen te spelen." Dit seizoen scoorde Weghorst al acht keer in de Eredivisie.